STRATEGILEDELSEREKRUTTERINGKONSULENTERREFERENCERARTIKLERFOREDRAGINFO & SENESTE NYTOM
Colea logo
7 Vaner, der forhindrer os i at nå vores mål
 

”Succesfull people are simply those with succesfull habits"
Brian Tracy

Der kan være mange forhindringer på vejen mod en succesfuld implementering af vores mål, heraf er den største nok - os selv!

Nærmere bestemt de uhensigtsmæssige adfærdsmønstre vi gentager, igen og igen, oftest uden at være opmærksomme på dem.
Disse adfærdsmønstre er vaner vi udvikler gennem tiden, sandsynligvis fordi de på et tidspunkt var hensigtsmæssige, eller fordi de er udtryk for måder vi har lært at begå os i livet.

Ny forskning understøtter, hvad den sunde fornuft vel egentlig også fortæller os: At vores evne til at nå mål er afhængig af om vi er drevet af de rette vaner eller ej.
Samtidig viser denne forskning, at de mennesker, der ikke når deres mål er drevet af de følgende syv vaner:
  1. De venter på "det rette øjeblik" - det er dem, der altid lige skal vente på at de har sparet op eller et eller andet lige er kommet i orden, før de rykker. Stop med at vente og tag tyren ved hornene: Enhver handling er bedre end ingen handling!
  2. De venter på andre godkendelse - Selvom det er værdifuldt at få sit arbejde evalueret fra tid til anden, er det dræbende for ethvert initiativ hele tiden at vente på godkendelse fra andre før vi handler.
  3. Behovet for at alt skal være perfekt - Perfektionisme er forkrøblende, fordi denne vane i sidste ende forhindre os i at afslutte og betyder at vi trækker ting i langdrag.
  4. De tager ikke ved lære af folk "under" dem - Stolthed svarer til at putte gift i sit eget vandglas: Store indsigter kan komme fra enhver, og hvis vi undlader at lytte til personer blot fordi de er lavere i hierarkiet eller fordi de ikke er akademikere, afskærer vi os selv fra væsentlige muligheder.
  5. Er usårlige - Noget af det værste vi kan gøre ved os selv er at pakke os selv ind i et panser af ufejlbarlighed og nægte at erkende vores egen uformåen på visse områder: Indrøm dine fejl, lær at sige "undskyld" og du vil vinde fornyet respekt.
  6. Er for stædige til at give slip - vedholdenhed er helt sikkert godt i mange situationer, men det kan være forkrøblende, når vi er på vej i forkert retning. Erkend at det ikke er nedværdigende at give slip, når du kan se at målet er uopnåeligt eller værdiløst og lær i stedet af situationen.
  7. Er for selvtilfredse - selvom det er godt at være tilfreds med sig selv, kan det tage overhånd og ende med at forhindre vores egen udvikling og gøre at vi stagnerer - succesfulde mennesker bevarer sulten og sætter hele tiden nye personlige mål
 
Kan du nikke genkendende til en eller flere af ovenstående vaner, så begynd allerede i dag på at eliminere dem, og du vil nå nye højder!